Style Sampler

Layout Style

Patterns for Boxed Mode

Backgrounds for Boxed Mode

Om oss

Med kärlek till mat kan underverk åstadkommas

Lite om oss

Kira Weckman

Jag kommer från Sibbo, där jag bott på landet, nära naturen. Ända sen barndomen har vår familj hållit på med bär- och svampplockning, fiske och jakt. Redan då jag var 2 år gammal meddelade jag för första gången till mina föräldrar att ”jag blir kock när jag blir stor”. Några av er kanske minns de berömda Leijontassbröden från TV:n.

Jag har alltid varit allätare och är inte heller rädd att smaka på mer exotiska rätter. Jag älskar både att äta och tillreda asiatisk, italiensk, fransk och sydamerikansk mat. Närmast hjärtat är ändå skandinavisk och inhemsk mat.

Vägen mot mina stora drömmar började år 2004 i Restaurangskolan Perho, där jag började tävla vid sidan av skolan och arbetandet. År 2009 bestämde jag mig för att fortsätta med studierna; och läsa mig till restonom i Yrkeshögskolan Haga-Helia. I Haga fick jag många möjligheter att utveckla mig professionellt. Jag deltog till exempel i Golden Coffee Pot Junior Chefs- tävlingen i Dubai, som vi tränade till med laget i flera månader. Inspirerad av lärarna, sökte jag för sommaren 2010, till Institut Paul Bocuse, i Lyon i Frankriket, för att studera fransk gastronomi, som jag anser vara en viktig bas för den moderna matlagningen. Den sommaren ändrade mitt liv på många sätt; jag lärde mig många nyttiga kunskaper och recept, som jag nu kan använda och justera i mitt eget arbete. Jag fick många fantastiska vänner från olika delar av världen. Dessutom hittade jag mitt livs kärlek.

TOP CHEF FINLAND 2013

Jag anslöt mig till Finska Kocklandslaget genast när jag återvände från Frankrike. Det betydde att fritiden som blev över studerandet och arbetet spenderade jag i landslagsträningarna.

När jag blev klar från Haaga-Helia fick jag möjligheten att delta i Top Chef Finlands tredje säsong. Jag grubblade länge över deltagandet, med familjens uppmuntrade fick jag samlat tillräckligt med mod. Jag har inte behövt ångra beslutet; upplevelsen var unik och oförglömlig!

Bredvid mig har jag nu min man Michel, tillsammans har vi nu börjat förverkliga vår gemensamma passion, matlagning, i form av vårt företag.

Om oss

Våra vägar möttes då vi studerade i Institut Paul Bocuse under sommaren 2010. Vi blev kära på det första ögonkastet och våra gemensamma intressen förstärkte vårt förhållande under sommaren. Redan då började planeringen av ett eget företag. Efter ett halvårs långdistansförhållande, anlände Michel äntligen från Kolombien till Finland, i februari 2011. Efter att Michel överlevt chocken av det iskalla vädret och snön, beslöt vi att grunda ett Catering-företag i Finland.

Michel Garzon

Jag kommer från Bogota, huvudstaden av Colombien. Jag har varit intresserad av mat och matlagning ända sen barndomen. När jag var klar med gymnasiet bestämde jag mig för att göra en karriär av matlagning. Jag utexaminerades till kock år 2009 från Istituto Superior Mariano Moreno. Tack vare min goda studieprestation, fick jag möjligheten att resa till Frankrike för fyra månader, för att studera fransk gastronomi, till Institut Paul Bocuse World Wide Alliance-programmet. Under min karriär har jag jobbat i olika sorters restauranger; i Colombien, Finland och Frankrike. Under studietiden gjorde jag Catering till stora Colombianska företag. Enda sen dess har jag velat jobba inom Catering. Mina favoriträtter är Brasiliansk Rodizio och Argentinsk BBQ. Jag älskar att grilla och mina specialiteter är också läckra BBQ-ribs och råkorv.

Vi är båda proffs inom catering- och restaurang-branschen, tillsammans har vi över 10 års arbetserfarenhet. Det här familjeföretaget baserar sig på en gemensam passion: Mat.

Kira Weckman

Chef & Management

...

Michel Garzon

Chef & Management

...